Campus Varberg

www.campus.varberg.se

Campus Varberg är en av landets ledande aktörer för yrkesinriktad utbildning. Målet för verksamheten är efterfrågade utbildningar – den kompetens som studenterna får efter att ha studerat på Campus Varberg ska vara efterfrågad på arbetsmarknaden. En omfattande projektverksamhet i Alexandersoninstitutet gör att studenterna får möjlighet att komma i kontakt med framtidens näringsliv redan under utbildningstiden. Alla som studerar på Campus Varberg ska i ett tidigt skede av utbildningen ha fått en uppfattning om hur en framtida arbetsplats kan se ut.
Campus Varberg jobbar hela tiden nära näringslivet för att fånga upp de kompetensbehov som finns i regionen. Campus Varbergs koncept att vara Mötesplats, Mäklare och Motor i regionen har varit framgångsrikt. Uppslutningen från företag, organisationer och samarbetspartners är en förklaring till framgångarna. Det unika läget med närheten till havet och goda kommunikationer bidrar förstås också liksom det faktum att vi har en av Sveriges mest moderna miljöer för högskolestudier och yrkesutbildning.

Mer information om Alexandersson institutet och Energi och Miljöcentrum som också finns på Campus Varberg.

http://alexandersoninstitutet.se
http://www.emcsverige.se

Kontaktperson

Eva Hjälmered

Utvecklingsledare

eva.hjalmered@alexandersoninstitutet.seMejla mig »
072 1517303

Beskrivning

Jag är i grunden Europavetare och arbetar idag som utvecklingsledare vid Alexandersoninstitutet i Varberg.
Ser i jobbet på design utifrån Design thinking, det användarcentrerade angreppssättet som används i innovationsprocesser. Fokus ligger på observationer av vad som fungerar och inte fungerar med en specifik upplevelse, produkt eller metod. Man ”omdesignar” tänkandet igenom hela innovationsprocessen.
Ser även på design utifrån hållbart byggande. Bygger och konstruerar vi såsom vi alltid gjort därför att det är det bästa sättet eller för att vi alltid gjort så? Hur kan vi använda design inom hållbart byggande då det gäller ny- och ombyggnation av exempelvis skolor? Vilka involverar vi och när involveras de i processen?
Som Europavetare använder jag mig även av design i uppbyggnad av projekt och ansökningar. Utifrån frågan/problemet och konsortiet designas arbetssättet för att nå resultaten.