Claes Frössén

www.designexperience.se

Design Experience
Sockholm
2012 startades Design Experience av Claes Frössén. Arbetsområdet omfattar strategiska projekt inom design där samhällsutveckling är en viktig del i Sverige och internationellt. Claes är föreläsare och arbetar med rekryteringsfrågor inom designområdet.
Claes Frössén är utbildad industridesigner från Konstfackskolan i Stockholm. Efter designutbildningen var han verksam som designer vid Husqvarna AB och Electrolux och utvecklade köksinteriörer och utställningskoncept och butiker. 1984 startade han tillsammans med en kollega Mercatum Design, som arbetade med utveckling av butikskoncept och flexibla kontor. 1992 såldes företaget och Claes jobbade kvar.1999 började Claes arbeta för SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign. Sedan dess har Claes arbetat med många frågor och projekt för att få design som metod mer accepterat och utnyttjat i företag och i samhället i stort.
Claes är mycket upptagen av att få människor att förstå värdet av design och att visa att design kan tillämpas inom nya områden. Han är involverad i projekt där olika designkompetenser inte bara arbetar ihop med varandra utan även arbetar nära ihop med andra yrkeskategorier. City Move interdesign 2009, är ett sådant projekt där internationella designkompetenser mötte andra yrken och tillsammans med medborgargrupper i Gällivare tog fram visioner och förslag till ett förnyat samhälle i både smått och stort. Claes var projektansvarig för City Move Interdesign 2009. Ett projekt som tog tillvara både hårda som mjuka faktorer
Claes är utbildad av Styrelseakademien som styrelseledamot i aktiebolag. Han är medlem i Sveriges designer och styrelsemedlem i Royal Sweden Hongkong Business Society.
Claes Frössén
Tel: 0705367323
claes.frossen@designexperience.se

https://youtu.be/JsmF4RBoWUY