Convergo

www.convergo.se

Convergo är ett företag som fungerar som en länk mellan producenter och olika typer föreskrivande led i byggprojekt som planeras i BIM (Byggnads Informations Modellering) vilket är bygg och anläggningsindustrins verktyg för 3D med all kopplad information kring ett projekt.

Genom Convergo får producenter möjligheten att skapa optimerade s.k. BIM-objekt av sina produkter anpassade för olika program såsom ArchiCAD, Revit, Sketchup m.fl. där 3-modell och dess tillhörande information och specifikationer är anpassad på ett optimalt sätt så att producentens produkt kan bli föreskriven i ett BIM-projekt utifrån olika standarder och krav som ställs internationellt och regionalt.

Convergo bistår även uppdragsgivare med planering och layouter av nya projekt där olika verktyg används för att effektivt möblera och utforma butiker, kontor, restauranger, och andra offentliga och kommersiella miljöer. Vi är en erfaren leverantör av planritningar och 3D-underlag med flera större butikskedjor och andra leverantörer som kunder.


Carl-Johan Lundberg:

Jag har drivit företag i över 25 år. Började min företagarbana med att driva hotell på Kreta, Grekland där jag fick möjlighet att både driva och utveckla en verksamhet på kort och lång sikt med byggnationer och design och konstruktion av möbler och inredning. Sedan 2007 är jag återflyttad till Sverige och har allt sedan dess haft ett stort fokus på produktutveckling och design. 2009 grundade jag ett företag med några kompanjoner som nyligen såldes till koncernen Projektengagemang. Idag är jag helt engagerad i mitt bolag Convergo.
Jag är utbildad ekonom vid Uppsala universitet och mitt specialintresse ligger inom strategisk styrning och marknadsföring även om jag har ett stort tekniskt intresse.