Mälardalens Högskola

www.mdh.se

Mälardalens högskola består av fyra akademier. Vi tillhör akademin för Innovation, Design och Teknik. Högskolan finns i Västerås och Eskilstuna. Vi är baserade i Eskilstuna.

På forskningssidan är det IPR, innovation och produkt realisering, för doktorander och forskare. Forskning bedrivs nära industrin, namnet Innofacture, dvs. industridoktorander. Forskningsmedel kommer från industri och staten. Vår nivå heter PR, produktrealisering upp till civ.ing.

Till hösten 2015 startar vi ett nytt program, Produktion och Produktdesign. Det är en civilingenjörsutbildning inom ämnesområdet maskinteknik. Vår inriktning är produkt- och processutveckling. Du kan även ta en examen i detta program som högskoleingenjör (3 års studier). I programmet finns två profiler, produktion och produktdesign. Första året är det samläsning (alla läser samma kurser) resten av studierna är det 50% samläsning och 50% profil. Kort sagt det vi jobbar inom är produktdesign (produktutveckling). Våra studenter får ingenjörens och industridesigners kunskap att lösa produktutvecklings problem med. Allt från konstruktion, material, funktion till varumärken och gestaltning .