Struktur Design

www.strukturdesign.se

Vi på Struktur Design har bred kompetens och lång erfarenhet av komplexa designuppdrag inom industridesign. Tillsammans med våra uppdragsgivare skapar vi ”design som fungerar”, det har vi gjort sedan 1994. Vi arbetar med uppdragsgivare från vitt skilda områden, från tung verkstadsindustri till medicinsk tekniska företag och konsumentprodukter. Vi drivs av viljan att förbättra vardagen för användaren, men också av att hjälpa våra uppdragsgivare till att göra bättre affärer. Med ett strategiskt tänkande, kreativa designmetoder, material och teknikkunskap, skapar vi förutsättningarna för detta. Vi undervisar och handleder också inom designområdet bla.på Umeå Institute of Design , Umeå, Universitet, MIUN, LTU och gymnasieskolor mfl. Struktur Design består idag av 5 personer alla industridesigner. I våra lokaler hyr vi även ut till samarbetsföretagen Joyn Service Design och Gilla produktionsbyrå.
Om mig: Tord Berggren; erfarenhet av att hjälpa företag/entreprenörer att nå framgång med sina produkter är både lång och bred. Han har ägt och drivit designföretaget Struktur Design sedan 1994. Han gillar att samarbeta och att idégenerera i projekt och trivs med att kombinera det analytiska och strategiska med kreativitet och nyfikenhet. Men utgångspunkten är alltid användarens, brukarens behov måste alltid stå i fokus för att det ska bli bra! Ambitioner och utmaningar inför framtiden:
Vi har under åren sett att behovet och medvetenheten kring design gradvis har ökat hos företagen i vår region, men mycket återstår att göra. En utmaning som gäller än i dag är hur SME-företagen ska förstå nödvändigheten av att satsa på design för att överleva. Vår ambition
ligger dock fast; att vi vill finnas kvar i norra Sverige som en regional resurs inom designområdet. En annan utmaning är att designområdet håller på att diversifieras. Detta innebär fler specialistområden och det kommer självklart att påverka vårt sätt att arbeta i framtiden. Vi ser redan idag att vi behöver andra resurser i projekten för att skapa de bästa lösningarna till våra kunder. Att även attrahera nyexaminerade studenter till att stanna kvar här i norra regionen, samt att förnya/föryngra verksamheten är också det en utmaning.