Svensk Form

wwww.svenskform.se

Svensk Form

Svensk Form är en ideell oberoende medlemsförening som arbetar för att stimulera designutvecklingen. Vi riktar oss till privatpersoner, företag och yrkesverksamma inom form, design och arkitektur. Föreningen grundades 1845 som Svenska Slöjdföreningen och har sedan dess främjat design i Sverige och utomlands. Svensk Form ger ut tidningen Form sedan 1905.

Som ideell oberoende medlemsförening är Svensk Form en självklar nationell representant för att stimulera form-, design- och arkitekturutvecklingen i Sverige samt för att främja svensk design internationellt. Internationalisering innebär också att ta världen hit och att verka för mångfald.

Vi har 3 500 medlemmar och är rikstäckande genom 13 ideella regionalföreningar. I Svensk Forms Företagspool ingår 65 företagsmedlemmar.

Läs mer här: http://svenskform.se/om-svensk-form/

 

Kontaktperson

Mats Widbom

VD

mats.widbom@svenskform.seMejla mig »
070-1472748

Beskrivning

Mats Widbom har mångårig nationell och internationell erfarenhet inom museisektor och offentlig diplomati. Han är utbildad arkitekt och sedan länge väl förtrogen med formområdet, bland annat som huvudansvarig för design, arkitektur och stadsmiljö under Stockholm Europas kulturhuvudstad -98, som konstnärlig ledare för Riksutställningar och som kulturråd i Washington DC där en rad designutställningar visades i det då nyöppnade House of Sweden. Mats Widbom kommer närmast från Svenska institutet i Paris där han sedan 2012 har varit chef samt kulturråd vid Svenska ambassaden.