Tore Brännlund

Tore Brännlund är för närvarande ordförande för Jämtlands konstförening (Jlk) med över tusen medlemmar. Jlk arrangerar konstutställningar seminarier och samtal med kulturarbetare i nära samarbete Jamtli konsthall. Jamtli är inne i ett intensivt arbete med att skapa National Museum Norr i samarbete med National Museum i Stockholm.

Tore har ett förflutet som industridesigner på Bernadotte Design under en banbrytande period då många uppmärksammade produkter togs fram.
På företaget designades allt från tandborstar till väghyvlar.

Efter utbildning till tandläkare flyttade Tore till Jämtland där skidåkning var huvudfrågan. Yrket kom då i andra hand. Efter några som tandläkare tog de kreativa krafterna över.Tore startade filmbolag för reklamfilm och informationsfilm. Ett exempel är en film från Kungliga Operan i Stockholm om kreativt ledarskap.
Tore har också lagt ner en hel del tid på Teater. Han har skrivit teater och medverkat som skådespelare och har bl.a. turnerat med Riksteatern från norr till söder.
Efter kontakt med SVID startade han tillsammans med SVID Regionalt Designcentrum Jämtland och Åre Designcenter som idag är en permanent verksamhet i Region Jämtland
Under VM i utförsåkning i Åre 2007 med tema design medverkade Åre Design Center med utställningar seminarier och workshops, men ingick även i VM organisationen.
Tore har suttit i styrelsen för Svensk Form och i Intressent föreningen för SVID samt startat och varit ordförande för Svensk Form Jämtland.